Presidium gebied Europa heet nieuwe raadgever welkom

Presidium gebied Europa heet nieuwe raadgever welkom

Met ingang van maandag 1 augustus 2016 is ouderling Gary B. Sabin het nieuwste lid van het presidium van het gebied Europa

Persbericht

Met ingang van maandag 1 augustus 2016 is ouderling Gary B. Sabin het nieuwste lid van het presidium van het gebied Europa, in de hoedanigheid van tweede raadgever van ouderling Patrick Kearon, president van het gebied Europa van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Hij vervangt ouderling Timothy J. Dyches aan de Europese hoofdzetel van de kerk in Frankfurt. Ouderling Dyches gaat de afdeling tempelzaken van de kerk in Salt Lake City versterken.

Ouderling Gary B. Sabin was als lid van het Vijfde Quorum der Zeventig werkzaam in het gebied Noord-Amerika-West toen hij tijdens de algemene aprilconferentie van 2016 als algemeen zeventiger werd geroepen.

Zeventiger is een van de ambten in het Melchizedeks priesterschap, de hogere orde van het priesterschap. Zeventigers hebben een bijzondere roeping en zijn geordend om het evangelie tot de hele wereld te prediken en als ‘bijzondere getuigen’ op te treden.

Ouderling Sabin heeft een voltijdzending vervuld in het Nederlands/Belgische zendingsgebied, is ringpresident geweest en heeft diverse andere kerkfuncties vervuld. Hij heeft aan de Brigham Young University een bachelordiploma in financiële studies behaald alvorens aan de Stanford University een masterdiploma in management te behalen. 

Hij is als voorzitter en algemeen directeur van diverse bedrijven werkzaam geweest, onder meer Excel Realty Trust en Price Legacy. Zijn laatste werkgevers waren Excel Realty Trust en Excel Trust. Ouderling Sabin en zijn vrouw hebben bovendien de Sabin Children’s Foundation opgericht, een organisatie die in de medische behoeften van kinderen voorziet.

Gary Byron Sabin is op 7 april 1954 in Provo (Utah, VS) geboren. Hij is in augustus 1976 met Valerie Purdy getrouwd. Ze hebben vijf kinderen.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.