Staande ovatie in Brussel voor het Mormon Tabernacle Choir

Staande ovatie in Brussel voor het Mormon Tabernacle Choir

Persbericht

Het Mormon Tabernacle Choir en het Orchestra at Temple Square concerteerden op 11 juli 2016 als onderdeel van hun Europese tournee in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.  Het enthousiaste publiek gaf het koor en orkest een staande ovatie.

Eén koorlid in het bijzonder heeft dierbare herinneringen aan België. ‘Muziek is belangrijk voor mij en dat is het van jongs af aan geweest. Mijn allereerste herinneringen gaan terug naar muziek.   Voor mij staat het vast dat muziek geneest, vreugde en vrede brengt, troost biedt, kracht geeft, verlicht, inspireert en onderwijst’, zegt Carma Huggard. 

Huggard heeft in Hanzinelle gewoond, toen haar man in het zuiden van België werkzaam was. Ze herinnert zich dat de mensen heel vriendelijk en aardig waren. Het optreden in België biedt haar de kans iets terug te doen.

‘Meer dan wat ook voedt muziek de ziel.  Ik vind dat muziek een geschenk van God is en gebruikt kan worden om zijn kinderen te onderwijzen, tot zegen te zijn en op te beuren’, zegt Huggard. 

Voorafgaand aan het concert in Brussel trad het Mormon Tabernacle Choir op in Berlijn, Neurenberg, Wenen, Zürich en Frankfurt als onderdeel van de Europese tour.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.