Week van religie en levensbeschouwing Antwerpen

Week van religie en levensbeschouwing Antwerpen

Persbericht

Van 14 tot en met 20 november vindt in Antwerpen de Week van religie en levensbeschouwing plaats.  Tal van gemeenschappen hebben o.l.v. Orbit, vzw en met ondersteuning van de Stad Antwerpen samengewerkt om tal van activiteiten aan te bieden. 

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen werkt intensief aan dit initiatief mee en verwelkomt u op de tentoonstelling op de Campus National van de Thomas More Hogeschool waar u onder andere alles kan vernemen over ons genealogisch werk. U bent op woensdag uitgenodigd voor een interreligieuze wandeling in Merksem eindigend in ons kerkgebouw, u mag komen proeven van het desserten buffet (eveneens op woensdag) op het Mechels Plein. Het buffet zal opnieuw in ons kerkgebouw op vrijdagavond te Merksem plaats vinden. Het totale aanbod is te raadplegen op www.zingevenverbindt.be. Op zaterdag is er een concert in het prachtige AMUZ.

De Kerk hecht zeer veel belang aan interreligieuze samenwerking. Net een jaar geleden, in 2015 verwelkomden we de religieuze leiders wereldwijd voor de vergaderingen van het Parlement van Wereldreligies, één van de grootste interreligieuze bijeenkomsten, in Salt Lake City. De apostelen hebben tal van constructieve contacten met Rooms Katholieke en Joodse contacten gehad dit jaar en zet zich op alle niveaus in voor het behoud van godsdienstvrijheid.

 

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.