Savannah Stevenson getuigt en zingt over haar geloof en carriere

Savannah Stevenson getuigt en zingt over haar geloof en carriere

Nieuwsartikel

Savannah Stevenson is een West End (Londen) musicalster en o.a. bekend van haar hoofdrol als Glinda in de hitmusical Wicked en van haar vertolking van Maria, moeder van Jezus, in de Bijbel video’s van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Gedurende drie avonden heeft zij in Nederland en België verteld en gezongen over haar geloof.

 

Stevenson werd groot gebracht in Deryshire (UK) en begon reeds op jonge leeftijd te acteren. Toen ze vijftien jaar was, werd ze toegelaten aan het prestigieuze National Youth Theatre en in 2001 begon ze les te volgen in de Guilford School of Acting, waar ze afstudeerde in 2004 met grote onderscheiding.

Op 18 november verving ze Gina Beck in de hoofdrol van Glinda in de West End productie Wicked. Ze heeft deze rol gespeeld tot 3 september 2016.

Na wereldwijde audities werd Savannah Stevenson gecast als Maria, de moeder van Jezus, in de bijbelvideo's geproduceerd door De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, die gefilmd werden in Goshen (Utah, VS). Deze beelden werden ook gebruikt in de 2014 Kerstmis campagne "Hij is het Geschenk", die viraal ging op sociale media en 11,2 miljoen keren bekeken werd.

Tijdens drie bijzondere haardvuuravonden in Zoetermeer, Apeldoorn en Antwerpen vertelde ze over haar carrière en haar geloof en hoe die elkaar versterkt hebben.

Ze gaf zelf aan een rolmodel te zijn voor (jonge) vrouwen en dat iedereen uiteraard de glamour uit haar carrière kent, maar zelden of nooit de tegenslag die zij in haar leven ook meemaakte. Ze vertelde trots dat ze reeds twee koninginnen heeft ontmoet: Queen Elizabeth, koningin van Engeland en Julie Andrews, koningin van de musical. Savannah heeft al opgetreden voor beroemde mensen zoals de Beckhams. Maar ze heeft ook moeilijke periodes gekend.

Zo vertelde ze dat ze de ene avond nog op de planken stond met een schitterende rol in de musical Mary Poppins en de dag nadien einde contract was en aan het werk ging in een callcenter waar haar eerste opdracht was… bestellingen te noteren voor tickets van Mary Poppins.

Savannah gaf mee dat ze vaak ups en downs in haar leven heeft gehad waarbij telkens als het moeilijk ging, ze toch rechtop bleef dankzij haar geloof en hoe, soms heel verwonderlijk, dan de mooiste dingen in haar leven gebeurde.

Haar getuigenis is een sterk en opbouwend levensverhaal waar iedereen kracht uit kan putten. Hoe moeilijk het ook gaat, er is een keerzijde aan de medaille. Ook omgekeerd: wanneer iedereen slechts de mooie kanten ziet van iemands leven, is het vaak onbelicht hoe moeilijk het soms ook is voor die persoon.

Savannah verblijdde ons tijdens haar verhaal ook enkele keren met haar prachtige stem, waarmee ze enkele liedjes zong die voor haar een speciale betekenis hebben. Ze gaf ook haar gevoelens mee die ze meemaakte tijdens de opnames van de bijbelvideo’s en hoe haar dat voor de rest van haar leven zal bijblijven. Op vele momenten voelde ze dat, hoewel ze een actrice was tijdens de opnames, ze tegelijk voelde dat ze de waarheid uitbeeldde.

Alle aanwezigen waren enthousiast en ontroerd tegelijk door dit wonderlijke verhaal. Dank je wel Savannah om dit met ons te delen.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.